Hypnologian keskustelualue :  Hypnologian keskustelualue The fastest message board... ever.
kannanottoja - sovelluksia - näkökulmia - kysymyksiä - ideoita - oivalluksia - ratkaisuja - mahdollisuuksia 
Masennus, psykoosi ja hypnoosi
Kirjoittaja: Niina V. ()
Päiväys: maaliskuu 18, 2002 03:28

Voiko hypnoosista olla apua vaikean masennuksen korjaajana? Entä psykoottisen masennuksen? Lääkkeet eivät auta, olen syönyt niitä jo 9 kuukautta, ja tila (MASENNUS) on jämähtänyt päälle. Tuntuu kuin jotain olennaista minusta olisi tuhoutunut (itserakkaus ja terve narsismi). Voiko hypnoosi auttaa tällaisissa tapauksissa? Saisi itserakkauden ja luovuutensa ja elämänilonsa takaisin?

RE: Masennus, psykoosi ja hypnoosi
Kirjoittaja: Jukka Melin ()
Päiväys: maaliskuu 18, 2002 08:33

Hei Niina ja kiitos kysymyksestäsi, johon voit toivottavasti löytää joitain vastauksia kotisivuiltani osoitteesta www.hypnoosi.com ja siellä edelleen klikkaamalla ajankohtaista nappulaa vasemmassa palkistossa; sielä löydät Hypnologiaan kirjoittamani artikkelit koskien hypnoosia masennuksen ja psykoosin hoidossa. Artikkelien alareunasta löydät myös linkkejä muihin aiheisiin liittyviin sivustoihin ja myös kirjallisuuteen.

Ystävällisin terveisin Jukka Melin suggestoterapeutti SHY EMDR-terapeutti(Level 2)

RE: RE: Masennus, psykoosi ja hypnoosi
Kirjoittaja: pvh ()
Päiväys: maaliskuu 19, 2002 08:48

Tervehdys!

Tämä kysymys on esitetty sekä Hypnologian keskustelupalstalla että Suomen Hypnoosiyhdistyksen www-sivujen henkilökohtaisella kysymyspalstalla. Kirjoitan tämän samansisältöisen kommentin molempiin medioihin.

Psykoosi diagnosina on tosi väljä ? se voi pitää sisällään episodimaisen fantasiakokemuksen tai elinikäisen kyvyn aika-ajoittain siirtyä omaan sisäiseen maailmaansa.Pidemmän viestisi rivien välistä luen, että sinulla on ollut tällainen episodimainen kokemus aistia todellisuutta omalla tavallasi. Kokemus on mielenkiintoinen, hämmentävä ja useimmille myös masentava.Tällaisesta kokemuksesta kuntoutuminen ei ole hokkuspokkus-tapahtuma, vaan se vie oman aikansa ja kertomasi kuntoutumisen aikataulu (kokemus viime kesänä) on ihan normaali. Olet saanut asianmukaisen lääkityksen ja jos et koe sen auttavan vielä, on sekin ihan normaalia. Sitä tulee kuitenkin jatkaa tai neuvotella hoitavan lääkärin kanssa lääkkeiden vaihtamisesta. Psykoosikokemuksesta ja sen jälkeisestä masennuksesta toipumisessa yhdistetty lääkehoito ja terapia on tehokas yhdistelmä ? tehokkaampi kuin jompikumpi yksin.

Terapiamuodosta kannattaa keskustella hoitavan psykiatrin kanssa, koska vaihtoehtoja on paljon: keskusteluterapiaa, ryhmäterapiaa, vertaisryhmiä etc. Entäpä hypnoositerapia? Hypnoositerapia ei varmaan alan asiantuntijoille tule ensimmäisen mieleen psykoosin hoitomuotona ja epäilyille on vankat perustelut. Kuitenkin hypnoositerapia on lähestymistapa, millä voidaan tukea mitä tahansa asiakkaan tavoitetta ja opettaa asiakaalle 'mielenhallintaa' ja kykyä rentoutua/olla rento. Terapiassa voidaan hypnoositerapian keinoin tukea 'konkretiaa' ja arjen toimenpiteiden sujuvuutta sekä myönteisyyttä. itseluottamusta jne. Luonteeltaan hypnoositerapia on lyhytterapiaa, missä em. viitekehyksen mielenohjailuideat opetetaan asiakkaalle eli kertomassasi oireistossa voi aluksi olla muutama tapaaminen suht' tiiviissä aikataulussa ja sen jälkeen 'tuki'tapaamisia aina silloin tällöin. Edellinen on puhtaasti mielipidekysymys => joku toinen terapeutti voi olla ihan eri mieltä. Soittele alan asiantuntijoille ja kysele aiheesta tarkemmin.Suomen Hypnoosiyhdistyksen suggestoterapeuttien yhteystiedot löytää osoitteesta:
[www.hypnologia.com]

terveisin peter von harpeNimesi: 
Sähköpostisi: 
Aiheet: 
Tämä on valvottu foorumi. Viestisi on piilotettu kunnes moderaattori tai järjestelmävalvoja on hyväksynyt sen.
This forum powered by Phorum.